
آشنایی با کمپانی موتورولا
موتورولا جزو کمپانیهای فعال در صنعت اسمارتفون میباشد که فراز و نشیبهای زیادی را سپری کرده است. این برند معروف آمریکایی بواسطه طراحیهای زیبا و منحصر بفرد گوشیهایش از طرفداران خاصی برخوردار است. در این مطلب که از ویکیپدیا برایتان آماده کردهایم، شما را با این غول دنیای گجتها بیشتر آشنا میکنیم.
موتورولا یکی از بزرگترین شرکتهای چندملیتی آمریکایی در زمینه ساخت سختافزار، ریزپردازنده، تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی بود که در ژانویه 2011 بدلیل ورشکستگی به دو شرکت «موتورولا سلوشنز» و «موتورولا موبیلیتی» تقسیم شد.
این شرکت، به غیر از صنایع مخابراتی، در ساخت پردازندههای کامپیوتری نیز فعالیت داشت. سری 68000 (16 بیتی) و،68020، 68030 و 68040 (32 بیتی) از معروفترین پردازندههای تولیدی سیسک (CISC) این شرکت میباشند. در دهه 90 میلادی، شرکت موتورولا به همراه آی بی ام و شرکت کامپیوتری اپل خانواده پردازندههای معروف ریسک (RISC) پاور پیسی (PowerPC) را تولید کردند که استفاده از آنها در کامپیوترهای مکینتاش تا سال 2006 ادامه داشت. در سال 2004 این شرکت بخش تولید پردازنده خود را به شرکت فری اسکیل فروخت و تمام فعالیت خود را متوجه صنایع مخابراتی نمود.
تاریخچه
تاریخ تأسیس شرکت به سال 1928 بر میگردد که پاول گالوین در یک کارخانه در ایلینوی شیکاگو سرمایهگذاری کرد.
اولین محصول این کارخانه حذف کننده باتری بود که به مصرف کنندگان اجازه استفاده از جریان برق خانگی را در رادیو میداد. این در حالی بود که در مدلهای قدیمیتر فقط از باتریهای خارجی (External) استفاده میشد. در دهه 1930 شرکت به تولید رادیوهای ماشین با نام تجاری موتورولا پرداخت. بطور همزمان بخشهای رادیوی خانگی و پلیس نیز در شرکت ایجاد شد.
در سال 1947 نام کارخانه به موتورولا تغییر یافت. در دهه 1940 شرکت شروع به کارهای دولتی کرد و یک آزمایشگاه تحقیقاتی برای بررسی الکترونیک حالت جامد نیز در شرکت تاسیس شد. در زمان فوت پاول گالوین در سال 1959 شرکت موتورولا در ارتش، فضا و ارتباطات تجاری پیشرو بود و اولین تاسیسات نیمه هادی توسط شرکت ساخته شد. با ورود Robert W. Galvin پسر پاول گالوین توجه شرکت به الکترونیک مصرفی کاهش یافت و فعالیت شرکت به بازارهای جهانی نیز کشیده شد. در اواسط دهه 1920 فناوری تولید گیرندههای تلویزیون رنگی فروخته شد و به شرکت امکان تمرکز روی بازارهای High tech در زمینه بازرگانی، صنعتی و دولتی فراهم شد. در اواخر دهه 1980 موتورولا به نخستین تهیه کننده تلفنهای سلولی تبدیل شد و در سال 1996 گوشی همراه جیبی StarTACTM را تولید کرد.
خریداری توسط گوگل
در اوت 2011 گوگل اعلام کرد که بخش تلفنهای همراه شرکت موتورولا را خواهد خرید و چند ساعت پس از اعلام، صاحب آن شد.این شرکت برای خرید سهام موتورولا مبلغ 12.5 میلیارد دلار به صورت نقد پرداخت میکند و بر این اساس مالکیت موتورولا موبیلیتی به گوگل واگذار میشود و با این خرید صاحب 19 هزار کارمند جدید خواهد شد.
به دست آوردن شرکت موتورولا، که همکار اختصاصی برای اندروید محسوب میشود، گوگل را قادر خواهد ساخت تا اندروید را تقویت و رقابت بین سیستمهای موبایل را افزایش دهد. موتورولا، دارای حق امتیاز اندروید باقی خواهد ماند و اندروید نیز متن باز باقی میماند. گوگل، به شرکت موتورولا به عنوان یک کسب و کار مجزا نگاه کرده و آن را به صورت جداگانه خواهد گرداند. از سال 2007 که گوگل سیستم عامل مخصوص موبایل خود اندروید را عرضه داشته روز به روز بر محبوبیت آن افزوده شده و شرکتهای معتبر و بزرگ، تلفنهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید گوگل ارایه کردند. بیش از 150 میلیون دستگاه اندرویدی در سرتاسر جهان وجود دارد و روزانه 550 هزار دستگاه بر تعداد آنان اضافه میشود. شرکت موتورولا که قدمتی 80 ساله در زمینه ارتباطات و تلفن همراه دارد یکی از مهمترین تولیدکنندگان تلفن همراه در آمریکا است و در رقابت با شرکتهای بزرگی چون نوکیا، اچتیسی و سامسونگ کمی عقب مانده است.
فروش موتورولا به لنوو
گوگل در 29 ژانویه 2014 رسمآ اعلام کرد کمپانی موتورولا را با قیمت 2.91 بیلیون دلار به شرکت لنوو فروخت.
طبق این معامله، تمامی تکنولوژیهای موتورولا به لنوو واگذار شده است. لازم است ذکر شود که گوگل، مالکیت خود روی پتنتها را حفظ کرده است و فقط مجوز استفاده شراکتی از بعضی از آنها را به لنوو داده است. در 30 اکتبر 2014، لنوو رسما مالک موتورولا شد.